foliedruk visitekaartjes

Foliedruk bij de specialist

Digitaal Foliedrukken of Spot UV lakken van geboortekaartjes, trouwkaarten, visitekaartjes en vele overige producten.

Echt opvallend drukwerk maken doe je met foliedrukken. Een onderscheidend ontwerp, een aparte papiersoort en dan het opvallende foliedruk met preegeffect. Daarmee creëer je pas echt mooi drukwerk, wat vraagt om aangeraakt te worden. Colorspace is specialist in digitaal foliedruk en spot UV lak. Wij maken dagelijks veel opdrachten met foliedruk in de vorm van geboortekaartjes foliedruk, trouwkaarten met foliedruk, visitekaartjes met foliedruk, stickers en etiketten met foliedruk, labels en hangtags met foliedruk, folders, flyers en verpakkingen met foliedruk.

Waarom foliedruk bij Colorspace?

Colorspace is al jarenlang de specialist in digitaal folieduk. Zo hebben wij niet alleen keuze in goudfolie, zilverfolie en koperfolie (rozé goud) maar ook holografische folie voor een zeer speciaal reflecterend effect. Daarnaast bieden wij foliedruk aan op een zeer uitgebeid assortiment papiersoorten. U kunt kiezen uit meer dan 15 soorten waaronder diverse matte papiersoorten, papiersoorten met structuur, gekleurde papiersoorten en zelfklevende etiketten of stickers. 

Bij Colorspace maken we gebruik van digitaal foliedruk. Dit maakt het mogelijk foliedruk aan te bieden vanaf 1 exemplaar. Een speciale foliedruk machine brengt de folie apart, als extra laag over het drukwerk heen aan. De folie hecht aan een geprinte laklaag wat het verhoogde preegeffect veroorzaakt. Dit preegeffect geeft een extra dimensie aan het drukwerk wat uitnodigt om het aan te raken.

Foliedruk online bestellen

In onze webshop worden bijna alle producten als speciale foliedruk producten aangeboden. Dat wil zeggen dat van alle producten wel een foliedruk variant te vinden is waar je dit als 1 product kunt bestellen. Bijvoorbeeld voor visitekaartjes met goudfolie kies je je bij visitekaartjes drukken, de foliedruk variant: Visitekaartjes foliedruk

Daarnaast is het foliedrukken of spot UV lakken ook als extra afwerking te bestellen. Dit kan nodig zijn als je het foliedrukken op bijvoorbeeld vlaggetjes kaarten wilt toepassen. Je wilt bijvoorbeeld 100 sets van 6 vlaggetjes kaarten bestellen maar op 1 vlaggetje komt foliedruk. Je plaatst dan de bestelling van de vlaggetjes kaarten in je winkelwagen. Daarnaast voeg je daar 100 ex foliedrukken op A6 of kleiner aan toe voor het aanbrengen van de folie op 1 van de 6 vlaggetjes.

Ook is het hiermee mogelijk om producten met foliedruk te combineren met spot UV lak of een tweede of derde foliedruk kleur. Meer informatie hierover vindt u op de pagina extra afwerking: Foliedruk Spot UV lak

Ontwerpen voor foliedruk

Het ontwerpen voor foliedruk is minder ingewikkeld dan het lijkt. Omdat de folie in een apart proces, als aparte laag over het drukwerk wordt aangebracht kan dit ook als apart bestand worden aangeleverd. De basis is dat je het ontwerp voor het drukwerk aanlevert als drukgerede PDF zonder folie elementen. Het bestand voor foliedruk lever je apart aan, eveneens als drukgerede PDF met alleen de folie elementen maar dan alles in 100% zwart. Werk je als ontwerpen en beschik je over professionel software zoals InDesign, Illustrator, Corel Draw of Scribus dan kun je de folie ook direct in je ontwerp verwerken. We hebben hiervoor een tutorial geschreven die je hier kunt downloaden. Meer informatie over ontwerpen voor foliedruk en andere soorten afwerking vindt je bij onze aanleverspecificaties.

Bekijk hier een video over Colorspace en het digitaal foliedrukken