Digitaal stansen, contour snijden en rillen zonder stansmes.

geboortekaartje gestanst  LP trouwkaart gestanstVlaggetjes geboortekaartjes gestanst

Creëer je eigen vormen en laat je drukwerk digitaal stansen of laat stickers slitten.

Met digitaal stansen kun je de meest uiteenlopende producten maken, Gestanste geboortekaartjes, trouwkaarten, visitekaartjes maar ook vlaggetjes kaarten, labels, hangtags, deurhangers, pocketfold, mapjes, en pop-up kaarten. Stansen zonder het maken van dure stansmessen

Hoe werkt het.

Het digitaal stansen gebeurt op onze ZUND digitale precisie snijder en riller. Deze computer gestuurde machine leest een contourbestand in en middels een geavanceerd camera systeem wordt het precisie snijden en rillen uitgevoerd op de drukvellen. Dit gebeurt met een zeer hoge nauwkeurigheid. Het camera systeem corrigeerd elke afwijking die eventueel in het drukwerk aanwezig is. Ook kan deze machine gedrukte stickervellen slitten. Onder andere sluitzegels maar ook andere stickervormen of etiketten kunnen door deze machine worden geslit. Deze techniek is uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote oplages of voor gepersonaliseerd drukwerk.

 

Wat kan wel, wat niet.

Onze ZUND digitale precisie snijder kan in principe hetzelfde als wat in conventioneel stansen mogelijk is. Waar je wel rekening mee moet huoden is dat kleine tekst of fijne details niet kunnen. Het moet uit het papier gesneden kunnen worden met een fijn mesje. Als het te klein is zal dat niet lukken en wordt het papier kapot getrokken. Een alternatief hiervoor is het lasersnijden. Met lasersnijden kunnen zeer fijne detail worden uitgesneden.

Hoe kan ik drukwerk met digitaal stansen bestellen.

In onze webshop vindt je verschillende producten die bestelt kunnen worden inclusief het digitaal stansen. Denk hierbij aan de vlaggetjes kaarten, de pocketfold kaarten of mapjes, de labels en hangtags en de sluitzegels of etiketten. Daarnaast vindt je het digitaal stansen onder het menu extra afwerking. Je kunt dit dus als extra product bestellen samen met het drukwerk wat je wilt laten drukken Met het combineren van het drukwerk en extra afwerking bestel je je eigen maatwerk producten. Als je bijvoorbeeld een pop-up kaart op gevouwen A6 formaat wilt laten maken bestel je de kaarten op het juiste formaat en je voegt daar het digitaal stansen als extra afwerking op hetzelfde formaat aan toe. Eventueel kun je nog meer toevoegen zoals bijvoorbeeld het foliedrukken. Hoe je de bestanden moet aanleveren voor het digitaal stansen kun je vinden bij onze aanleverspecificaties.
flessenhals label met digitaal stansen  geboortekaartjes met digitaal stansenvisitekaartje met digitaal stansen