Lasersnijden en graveren, high speed en tot in de fijnste details.

lasersnijden trouwkaarten  geboortekaartje met laserstansen of lasersnijdengeboortekaartje goudfolie laserstansen

Fijne details en unieke contouren met laserstansen.

Met laserstansen worden contouren uit het drukwerk gesneden. Dit kan tot in de fijnste details en met laserstansen ben je zeer flexibel. De creatieve effecten die je kunt creëren met lasersnijden zijn bijna onbegrenst. Laserstansen wordt toegepast op visitekaartjes, trouwkaarten, geboortekaartjes, en kan gecombineerd worden met andere technieken zoals cacheren, pregen en 3D touch foliedruk of 3D touch spot uv lak. Het gebruik van speciale papiersoorten biedt extra mogelijkheden. Wij bieden het Colorplan gekleurd papier met 24 verschillende kleuren, het transparante Curious translucent of het Splendorluxe metallic goud, zilver of brons. 

Hoe werkt het.

Het laserstansen van papier wordt gedaan met een CO2 laser. Onze CO2 laser is uitgerust met een geavanceerd camera systeeem wat er voor zorgt dat de contour exact op de juiste positie wordt uitgesneden. Dit maakt deze techniek zeer nauwkeurig. De laserstraal verbrand op de positie van de contour het papier. Hierdoor ontstaat ook een lichte roetafzetting aan de rand. In hoeverre de roetafzetting zichtbaar is hangt van meerdere factoren af. Onder ander de gekozen papiersoort en de details in het ontwerp zijn hierbij van invloed. In hoeverre papiersoorten geschikt zijn voor laserstansen vindt je op onze pagina over onze papiersoorten. Onze Motioncutter van Konica Minolta is met speciale technieken uitgerust om de roetafzetting tot het minimum te beperken. Het laserstansen wordt vel voor vel in een doorlopende stroom door onze laser uitgevoerd. 

 

Wat kan wel, wat niet.

In principe is het laserstansen een zeer flexibele techniek. Zeer fijne details kunnen uit het papier worden gesneden. De laser kan echter ook graveren. Verder dien je bij het ontwerpen voor lasersnijden rekening te houden dat je geen contour binnen een contour kunt laten staan. Met ander worden, als je de letter O wilt lasersnijden dient er een verbinding te zijn tussen de binnenste en buitenste contour. De afstand tussen twee lasersnedes dient minimaal 1,5 tot 2 mm te zijn om er voor te zorgen dat het patroon niet los laat of breekt. Voor tekst zijn hiervoor speciale lettertypen beschikbaar die je hier kunt downloaden. Er zijn bijzonder veel voorbeelden van patronen en afbeeldingen beschikbaar op het internet die je in je ontwerp voor lasersnijden kunt gebruiken. Bijvoorbeeld bij Adobe Stock of bij Freepik. Ook kun je onze samples downloaden die kunt gebruiken als basis voor je eigen ontwerp.

Download hier samples voor enkele voorbeelden van de laser gesneden kaarten.


(voorbeeld van een lettertype geschikt voor laserstansen)

letterypen laserstansen

Hoe kan ik drukwerk met laserstansen bestellen.

In onze webshop vindt je vindt je een volledige categorie met laser gesneden kaarten die je direct online kunt bestellen. Hierbij worden ook de aanbevolen papierspoorten getoont. Direct online lasergesneden kaarten bestellen doe je hier. Daarnaast is het laserstansen beschikbaar in de catagorie extra afwerking. Je kunt dit dus als extra afwerking toevoegen aan je bestelling van het drukwerk. Bij het bestellen selecteer je het formaat van de kaarten die je bestelt en gelaserstanst moeten worden. Hoe je de bestanden moet aanleveren voor het laserstansen kun je vinden bij onze aanleverspecificaties

Er is een speciale designer guide voor lasersnijden in PDF formaat beschikbaar.
Download deze hieronder.

 
Download de Colorspace Laser Guide

Geboortekaartjes lasersnijden laserstansen  trouwkaarten lasersnijden  kerstkaarten laserstansen