Lasersnijden of lasersstansen, contouren tot in de fijnste details.

geboortekaartje laserstansen  geboortekaartje met laserstansen of lasersnijdentrouwkaart pocketfold laserstansen

Fijne details en unieke contouren met laserstansen.

Met laserstansen worden contouren uit het drukwer gesnijden. Vaak wordt laserstansen ingezet wanneer digitaal stansen niet voldoet. Met laserstansen ben je zeer flexibel. Laserstansen wordt toegepast op visitekaartjes, trouwkaarten, geboortekaartjes, en allerlei overige kaarten.

Hoe werkt het.

Het laserstansen van papier wordt gedaan met een CO2 laser. Onze CO2 laser is uitgerust met een geavanceerd camera systeeem wat er voor zorgt dat de contour exact op de juiste positie wordt uitgesneden. Dit maakt deze techniek zeer nauwkeurig. De laserstraal verbrand op de positie van de contour het papier. Hierdoor ontstaat ook een lichte roetafzetting aan de rand. Het laserstansen wordt vel voor vel door onze laser uitgevoerd. Bij ingewikkelde contouren is dit een tijdrovend proces. 

 

Wat kan wel, wat niet.

In principe is het laserstansen een zeer flexibele techniek. Zeer fijne details kunnen uit het papier worden gesneden. De laser kan echter alleen snijden. Een ril aanbrengen met de laser is niet mogelijk. Verder dien je bij het ontwerpen voor lasersnijden rekening te houden dat je geen contour binnen een contour kunt laten staan. Met ander worden, als je de letter O wilt lasersnijden dient er een verbinding te zijn tussen de binnenste en buitenste contour. Anders krijge je een rond gaatje van de buitenste contour. Voor tekst zijn hiervoor speciale lettertypen beschikbaar die je hier kunt downloaden
(voorbeeld van een lettertype geschikt voor laserstansen)

letterypen laserstansen

Hoe kan ik drukwerk met laserstansen bestellen.

In onze webshop vindt je het laserstansen in de catagorie extra afwerking. Je kunt dit dus als extra afwerking toevoegen aan je bestelling van het drukwerk. Bij het bestellen selecteer je het formaat van de kaarten die je bestelt en gelaserstanst moeten worden. Hoe je de bestanden moet aanleveren voor het laserstansen kun je vinden bij onze aanleverspecificaties.

Geboortekaartjes lasersnijden laserstansen  kaarten laserstansentrouwkaarten laserstansen