Spot UV lak 3D Touch, de digitale UV spotlak techniek met verhoogd preegeffect.

trouwkaart spot UV lak  geboortekaartje goudfolieetiketten met goudfolie

Maak gebruik van onze unieke 3D touch spot UV lak en creëer een uniek voelbaar effect.

Onze 3D touch spot UV lak is een digitale spotlak techniek die het mogelijk maakt elementen uit een ontwerp te voorzien van hoogglans transparante spotlak. Met spot UV lakken laat je bepaalde gekleurde elementen uit je ontwerp in hoogglans extra naar voren komen. Bij ons wordt dit het meest toegepast bij geboortekaartjes, trouwkaarten, visitekaartjes, etiketten, stickers, labels, hangtags en kleine verpakkingen. De digitale techniek maakt het mogelijk de spot UV lak, tegen relatief lage kosten, toe te passen op kleine tot middelgrote oplages, bij meerdere versies of zelfs geheel gepersonaliseerd. Het resultaat is een hoogglanzend element met een voelbaar verhoogd preegeffect.

Hoe werkt het.

Onze 3D touch spot UV lak wordt aangebracht met de Jetvarnish 3DS. Allereerst worden de drukvellen geprint op onze digitale printers van Ricoh. Vervolgens worden de drukvellen in de Jetvarnish 3DS gelegd. Dit is een Inkjet printer die een bedrukking aanbrengt van onze speciale UV lak. Doordat de geprinte UV lak verhoogd aangebracht wordt op de drukvellen ontstaat het voelbare preegeffect. De AIS scanner op de Jetvarnish zorgt er voor dat elk drukvel wordt gescanned voordat de spot UV lak wordt geprint. Hierdoor kan de 3D Touch spot UV lak met een nauwkeurigheid van 1 pixel aangebracht worden op de drukvellen. Je bent dus verzekerd van een zeer accuraat register.

Wat kan wel, wat niet.

De spot UV lak zal atijd iets uitvloeien tijdens het printen. Hierdoor kunnen kleine tekstjes en zeer fijne details onscherp worden en soms dichtvloeien. Omdat de spot UV lak transparant is en gedrukte elementen zal accentueren is dit veel minder van invloed dan bij het foliedrukken.
Ook bij het spot UV lakken is de papierkeuze van groot belang. Wij bieden een groot assortiment papiersoorten waarbij het 3D touch spot UV lakken mogelijk is maar ze geven niet allemaal hetzelde resultaat. Als regel geldt hoe gladder het papieroppervlak, hoe strakker de foliedruk. Kies voor een strak, gedetaileerd folie ontwerp een gecoate papiersoort zoals het tweezijdig gestreken sulfaatkarton of het wit silk gecoat met eventueel matlaminaat of softtouch laminaat. Zorg ook in je ontwerp voor voldoende contrast waar de spot UV lak wordt toegepast. Alleen spot UV lak toepassen op een blanco achtergrond geeft nauwelijks contrast en is slecht zichtbaar. 
Daarnaast is de spot UV lak moelijk als compleet volvlak aan te brengen, en zullen er altijd wel ergens oneffenheden of lijntjes te zien zijn. 

Hoe kan ik producten met 3D touch spot UV lak bestellen.

In onze webshop vindt je van bijna alle aangeboden producten ook een versie waarbij je foliedruk of spot UV lak kunt toepassen. Het 3D touch spot UV lakken bestel je bij de foliedruk producten door daar het spot UV lak te selecteren. Het 3D touch spot UV lakken is eveneen apart als extra afwerking te bestellen. Je kunt hierdoor het spot UV lakken als extra afwerking bestellen op een product. Bijvoorbeeld wanneer je foliedrukken wilt combineren met spot UV lakken. Je bestelt dan kaarten met eenzijdig goudfolie. Je voegt daar het spot UV lakken als extra afwerking apart aan toe voor het aanbrengen van de spot UV lak. Dat kan niet alleen met spot UV lakken maar ook met andere soorten afwerkingen zoals foliedrukken, digitaal stansen, pregen, lasersnijden, cacheren etc. Zodoende kun je zelf allerlei combinaties maken van drukwerk en extra afwerking. Hoe je de bestanden moet aanleveren voor het spot UV lakken kun je vinden bij onze aanleverspecificaties.

Visitekaartjes met spot uv lak